Главная » 2009 » Грудень » 7 » Єгипетська Мау
Єгипетська Мау
00:06
Єгипетська МауЄгипетська мау, порода короткошерстих кішок. Виведено в США в 1950-і роки на основі вуличних каїрських кішок. Можливо, їм поклонялися древні єгиптяни: на лобі тварин до цих пір зберігається характерний малюнок у вигляді жука-скарабея, і вони дуже нагадують священну єгипетську кішку ( «МАУ»).
Єгипетська мау – це елегантна, струнка кішка з коренастим м’язистим тілом. У дорослих котів буває потужний потилицю і міцні плечі. Закруглено-клиноподібна форма голови, ніс довгий. Очі великі, поставлені косо, бувають зелені, жовті, горіхові. Задні ноги довші передніх. Лапи тонкі, витончені, овальні. Хвіст середньої довжини, товстий у підстави. Вуха великі, далеко віддалені один від одного, блідо-рожеві, можуть закінчуватися пензликами; всередині покриті короткою щільною шерстю. Шерсть на тілі щільна, густа, шовковиста, але довше, ніж у сіамських або орієнтальних кішок, яких єгипетська зовні нагадує.
Зареєстровані чотири різновиди мау: сріблястий із плямами кольору деревного вугілля; медовий – з темними плямами; димчастий – шерсть кольору деревного вугілля, підшерсток білий, плями чорні; олов’яний з темно-сірими або коричневими плямами на блідому жовто-коричневому тлі. Всі плями видовжені.

Характер єгипетської мау доброзичливий, грайливий, лагідний.

Джерело: http://kishkidoma.info

Єгипетська Мау згадується в фільмі "Жінка кішка"

Просмотров: 1356 | Добавил: sv | Рейтинг: 2.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Безкоштовний хостинг uCoz
Copyright MyCorp © 2024