Главная » 2009 » Квітень » 27 » «Кішкотерапія»
«Кішкотерапія»
15:09
Над здатністю кицьок лікувати можна кепкувати досхочу, але статистика – річ уперта. «Останні закордонні дослідження доводять, що власники домашніх тварин у середньому живуть на 4-5 років довше, ніж решта людства.

Якось вчені провели обстеження пацієнтів, які страждають на серйозну аритмію та тих, хто переніс інфаркт. Результати дослідження були неймовірними: ті, у кого були вдома волохаті улюбленці, у 6 разів менше ризикували померти від серцевого нападу, ніж ті, у кого не було а ні собаки, а ні кішки. До того ж, якщо у людини, яка перенесла інфаркт чи інсульт, вдома є кішка, то ризик повторного нападу у такого пацієнта знижується вдвічі. А ще коти просто чудово заспокоюють нерви ¬– у людини, яка пестить тваринку, знижується частота пульсу, розслабляються м’язи, покращується настрій».

«Кішкотерапія» – приємне та корисне лікування без побічних ефектів, як шуткують спеціалісти. Саме тому спілкування з домашніми тваринами показане всім – і старим, і малим. Американські вчені довели, що спілкування дитини у перший рік життя з хатнім улюбленцем значно знижує ризик виникнення у неї алергічних захворювань. Парадоксальний висновок! Адже сучасна медицина намагається ізолювати схильну до алергії дитину від тварин у першу чергу.

Як вони це роблять?

Замість грілки. Кішка відчуває, що у її власника щось болить і вкладається прямо на хворе місце, притискається до нього. Вона зігріває хворе місце своїм теплом – така собі жива грілка.

Зцілення звуком.

Мурликання кішки – це звукові коливання на частоті від 20 до 50 Герц. Коливання на такій частоті стимулюють процес зцілення. Вони сприяють підвищенню захисних сил організму, прискорюють процес загоювання ран та зростання переломів.

Процедурний кабінет.

Кішка лащиться до свого власника, а він пестить її хутро – маємо електростатичний вплив слабкими токами на руки людини. На цьому принципі – вплив на людину слабкими токами – побудована вся фізіотерапія сьогодення. Так що кіт – ваш особистий фізіотерапевтичний пристрій.

Теплі емоції.

Домашній улюбленець приносить радість, а це ще один додатковий серйозний фактор для одужання.

Лікують всі!

Існує думка, що у вусатих-волохатих є своя спеціалізація. Мовляв, сіамські кицьки лікують гастрит, а «перси» краще за інших утамовують болі у суглобах. Та на думку вчених таке «розподілення праці» – вигадки. Вони вважають, що люди вигадують такі класифікації, аби розрекламувати якусь породу заради власної вигоди. Прекрасним цілителем може виявитися і звичайнісінька безпородна Мурочка. Головна умова для того, щоб ваша кицька лікувала вас ¬– це ваша до неї любов і щире ставлення. Домашні улюбленці нутром відчувають ставлення до них і віддячують своїм власникам тією ж монетою.

Словник:

Анімалотерапія – лікування за допомогою тварин, яке широко практикується на Заході. Там за допомогою тварин лікують дітей, людей похилого віку та хворих з психічними розладами. Фахівці стверджують, що лікувати здатна будь-яка тварина, починаючи від рибок, ховрашків та папуг і закінчуючи кицьками, собаками та конями. Звісно, візитів до лікаря та медикаментозного лікування ніхто при цьому не відміняє.

Фелінотерапия – лікування за допомогою кішок.

Цілющий ефект від спілкування з домашніми тваринами може дозволити державі зекономити до 1,7 млн фунтів стерлінгів на рік, вважають британські експерти.

Просмотров: 1482 | Добавил: КСЮ | Рейтинг: 4.3/3 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Безкоштовний хостинг uCoz
Copyright MyCorp © 2024